Drankencentrale Maes

Drankencentrale Maes is een familiale KMO actief in de distributie en verkoop van dranken zowel naar particulieren als naar bedrijven en naar Horeca.

Het bedrijf werd opgericht door Etienne Maes in 1972 en was aanvankelijk gevestigd in de Koning Albertstraat te St.-Gillis Dendermonde. Echtgenote Mariette Lerno werkte sinds het prille de hele tijd mee als helpende echtgenote in de zaak. Aanvankelijk bestond de zaak uit een winkelruimte voor afhalingen van dranken. Daarnaast werd er door Etienne Maes en enkele werknemers bier uitgevoerd. Deze ‘tournée’ beleverde zowel cafés als particulieren. Destijds werd er nog aan huis besteld.

In 1977 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouwde locatie op het Industrieterrein Hoogveld 29 te Dendermonde. Op dit adres gebeurt nog steeds de uitbating van de zaak. De vestiging bestaat uit een 1440 m2 grote winkelruimte toegankelijk voor particulieren, een stockage- en leeggoedruimte en de burelen van het bedrijf.

Eerst vervoegde zoon Bart Maes het bedrijf. Later werd ook dochter Els Maes actief in het bedrijf.

Uitbreiding
De bedrijvigheid is inmiddels sterk uitgebreid, maar bestaat nog steeds uit het beleveren van Horeca-klanten (dagdagelijks vertrekken er volgeladen vrachtwagens). Ook bedrijfscliënteel maakt graag gebruik van de service ‘aan huis/bedrijf geleverd‘. In het voorjaar en de zomerperiode belevert Drankencentrale Maes ook heel wat feestgelegenheden. De service omvat leveren van dranken maar ook het verhuren van materialen zoals tapinstallatie, frigo, toog, glazen, bekers edm.
Met thuisleveringen aan particulieren werd in 1980 gestopt. De Drankencentrale daarintegen werd jaar na jaar fors uitgebreid zodanig dat deze intussen in Groot-Dendermonde een stevige reputatie opbouwde als zijnde een speciaalzaak voor dranken. Met zijn 336 soorten bieren, 255 water, fris- en sportdrinks, 15 siropen, 100 aperitieven, 65 likeuren, 57 porto’s, 12 sherry’s, 45 armagnacs en calvados, 100-tal whisky’s op stock (200-tal andere whisky’s op bestelling), 30 wodka’s, gins, rums en tequila’s, 95 genevers, 16 koffielikeuren, 350 wijnen, 20 schuimwijnen, 65 champagnes, en 200-tal horecabenodigdheden (zoals chips, koffiekoekjes, koffie, glazen spoelmiddel, enz), alle soorten bierglazen … is dit een unicum in de ruime omgeving. Klantvriendelijkheid is ons absolute uitgangspunt naast het heel diepe en brede assortiment dat zij voeren.
Niet alleen de familie Maes, maar ook de winkelbediendes, chauffeurs en andere magazijnpersoneel dat zij tewerkstellen, staan steeds paraat voor hun cliënteel.
Industrieterrein Hoogveld 29
B -9200 DENDERMONDE
052 21 53 69
052 21 99 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gamma

Ligging